Remote Utilities on Ubuntu with Wayland
Nya Remote Utilities för macOS och Linux: Wayland-stöd med obevakad åtkomst. Läs mer →

Inställningsskydd

Du kan skydda Inställningarna för Host med ett lösenord. Detta förhindrar obehörig ändring av inställningarna av den fjärranvändaren.

Viktigt!

Förväxla inte inställningsskyddslösenordet med single password security lösenordet.


Aktivera inställningsskydd

  1. Högerklicka på Host-ikonen i meddelandefältet och välj Inställningar för Host: Inställningar för Host
  2. Gå till Inställningsskydd och välj Inställningar för lösenordsskydd: Flik för inställningsskydd
  3. Ange och bekräfta det nya lösenordet. Klicka på OK. Välj kryssruta för inställningsskydd
  4. [Valfritt] Du kan skydda Internet-ID-inställningar och callback-inställningar genom att välja respektive kryssrutor: Skydda Internet-ID och callback
  5. Klicka på OK för att stänga inställningsfönstret.

Ändra skyddslösenord

För att ändra inställningsskyddslösenordet:

  1. Högerklicka på Host-ikonen i meddelandefältet och välj Inställningar för Host: Inställningar för Host
  2. När du ombeds, ange ditt nuvarande inställningsskyddslösenord och klicka på OK: Lås upp inställningar
  3. Gå till Inställningsskydd och klicka på Ställ in lösenord: Gå till inställningsskydd
  4. Ange det gamla lösenordet, ange och bekräfta ett nytt lösenord: Ställ in nytt lösenord
  5. Klicka på OK och stäng fönstret för inställningar för Host

Avaktivera inställningsskydd

Om du inte längre behöver skydda inställningarna på denna Host kan du ta bort lösenordsskyddet:

  1. Högerklicka på Host-ikonen i meddelandefältet och välj Inställningar för Host: Inställningar för Host
  2. När du ombeds, ange ditt nuvarande inställningsskyddslösenord och klicka på OK: Lås upp inställningar
  3. Gå till fliken Inställningsskydd och avmarkera kryssrutan Inställningar för lösenordsskydd: Avmarkera inställningsskydd
  4. Ange ditt nuvarande inställningsskyddslösenord och klicka på OK: Ange inställningsskyddslösenord
  5. Observera att informationsmeddelandet ändras till "Inställningarna är inte lösenordsskyddade": Inställningsskydd inaktiverat
  6. Klicka på OK för att stänga inställningarna för Host.

Relaterade artiklar