Pytaj użytkownika o zgodę
W przypadku włączonej funkcji Pytaj użytkownika o zgodę na zdalnym komputerze wyświetlany jest komunikat, który prosi zdalnego użytkownika o zaakceptowanie lub odrzucenie przychodzącego połączenia:
Włącz "Pytaj użytkownika o zgodę"
- Na zdalnym komputerze kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę Host w zasobniku systemowym i wybierz Ustawienia Hosta:
- Wybierz zakładkę Potwierdzenie i włącz Pytaj użytkownika o zgodę:
- Automatyczne odrzucenie po upływie czasu—automatyczne odrzucenie połączenia po określonym czasie.
- Automatyczne zezwolenie po upływie czasu—automatyczne zaakceptowanie połączenia po określonym czasie.
- Limit czasu—ustaw limit czasu w sekundach.
- Zapytaj tylko, jeśli użytkownik jest zalogowany—wyświetl komunikat tylko wtedy, gdy użytkownik Windows jest aktualnie zalogowany.
- Zmień dodatkowe opcje, jeśli to konieczne, i kliknij OK, aby zamknąć okno ustawień.
Ustawienia globalne vs. specyficzne dla użytkownika
Ustawienia na zakładce Ustawienia Hosta→Potwierdzenie to ustawienia globalne, które dotyczą każdej sesji zdalnej na tym konkretnym Hoście.
Metoda uwierzytelniania Zabezpieczenia Remote Utilities pozwala włączyć "zapytanie o zgodę użytkownika" dla oddzielnych użytkowników.
