Remote Utilities mobile app
Zupełnie nowa aplikacja Remote Utilities na iOS i Androida. Szczegóły i zrzuty ekranu →

Alerty połączenia

Aby ograniczyć potencjalne ryzyko, Remote Utilities powiadamia użytkownika, że produkt działa w jego systemie, na kilka sposobów.


Panel powiadomień

Panel powiadomień jest domyślnie wyświetlany po stronie zdalnego Hosta. Panel ten jest zawsze widoczny, jeśli dostęp do Hosta następuje z Viewera zarejestrowanego przy pomocy bezpłatnego klucza licencyjnego lub w trybie próbnym 30-dniowym.

Alert połączenia 1

Jeśli dostęp do Hosta następuje z Viewera zarejestrowanego z licencją komercyjną (Starter, Plus, Pro lub Site), panel ten można wyłączyć w ustawieniach Hosta.


Tymczasowy alert

W określonych warunkach wyświetlany jest inny alert połączenia po połączeniu z Hostem. Ten alert, dostępny w dwóch wersjach, odpowiada różnym scenariuszom licencyjnym i może być odrzucony przez zdalnego użytkownika klikając przycisk OK. Uwaga: Przycisk OK nie może być kliknięty zdalnie podczas sesji.

Wersja alertu 1: Licencja Pro

Alert połączenia 2

Ten alert jest wyświetlany tylko wtedy, gdy wszystkie z następujących warunków są spełnione:

  • Host został zainstalowany za pomocą niestandardowego pakietu Host (tj. pakietu stworzonego przy użyciu Konfiguratora MSI) z włączonym połączeniem Internet-ID podczas konfiguracji.
  • Viewer łączący się z Hostem jest zarejestrowany z licencją PRO.

Jeśli przycisk OK nie zostanie kliknięty, alert zniknie automatycznie po 10 minutach.

Wersja alertu 2: Inne licencje (z wyłączeniem licencji SITE)

Alert połączenia 2

Ten alert jest wyświetlany tylko wtedy, gdy wszystkie z następujących warunków są spełnione:

  • Host został zainstalowany za pomocą niestandardowego pakietu Host (tj. pakietu stworzonego przy użyciu Konfiguratora MSI) z włączonym połączeniem Internet-ID podczas konfiguracji.
  • Viewer łączący się z Hostem jest zarejestrowany z darmową, STARTER lub PLUS licencją, lub jest w trybie testowym 30-dniowym.

Ta wariacja alertu nie ma limitu czasowego, a przycisk OK musi być kliknięty przez zdalnego użytkownika, aby alert zniknął.

Brak alertu dla licencji SITE

Nie zostanie wyświetlone okno alertu, jeśli Viewer łączący się z Hostem jest zarejestrowany z licencją SITE.

Scenariusze uniemożliwiające wyświetlenie alertu

Żadna z wersji tymczasowego alertu nie będzie wyświetlana, jeśli jakikolwiek z następujących warunków dotyczy:

  • Host został zainstalowany przy użyciu domyślnego instalatora.
  • Połączenie Internet-ID nie jest włączone (tj. używane jest bezpośrednie połączenie).

Powiązane artykuły