Panel Pemberitahuan
Sebuah panel pemberitahuan dipaparkan pada skrin Host (atau Agent) jauh apabila seseorang sedang bersambung kepadanya dari Viewer. Pengguna jauh boleh melihat alamat IP atau nama hos Viewer yang bersambung dan menamatkan sama ada keseluruhan sesi atau mod sambungan tertentu dengan mengklik butang X.
Secara lalai, panel pemberitahuan diaktifkan. Anda boleh mengalihkannya ke kedudukan lain pada skrin atau mengklik chevron untuk mengecilkannya.
Aktifkan dan Nonaktifkan Panel Pemberitahuan
Panel pemberitahuan sentiasa kelihatan jika anda menyambung ke Host dari Viewer dengan lesen percuma atau percubaan percuma 30 hari.
Panel ini boleh dilumpuhkan jika anda menyambung dari Viewer yang didaftarkan dengan lesen komersial. Anda masih boleh mengaktifkannya dalam tetapan Host:
- Klik kanan ikon Host di bar sistem dan pilih Tetapan untuk Host:
Jika anda menggunakan Agent, klik ikon gear di sudut kanan bawah tetingkap Agent dan pilih Tetapan lanjutan:
- Pergi ke tab Antaramuka. Pilih pilihan Tunjukkan panel pemberitahuan untuk lesen berbayar untuk mengaktifkan panel pemberitahuan, atau kosongkan kotak semak untuk melumpuhkannya:
- Pilih pilihan tambahan dalam bahagian yang sama untuk melaraskan cara panel pemberitahuan berkelakuan, jika perlu.
- Klik OK untuk menutup tetingkap tetapan.
- Penting: Klik kanan ikon Host di bar sistem dan pilih Mulakan semula Host.
