Forums

Cannot access hosts on Windows 10, but OK in Windows 7

Michael Peck, User (Posts: 2)

Aug 27, 2017 6:24:48 am EDT

When I try to login to my hosts via a Windows 10 PC (with RU 6.7.0.2) an on-line host immediately goes off-line/unknown.

As well I am usually repeatedly prompted for username and password despite entering them correctly.

On my Windows 7 PC there are no login issues at all.

Conrad, Administrator (Posts: 1573)

Aug 27, 2017 6:56:05 am EDT

Hello Michael,

Thank you for your post.

When I try to login to my hosts via a Windows 10 PC (with RU 6.7.0.2) an on-line host immediately goes off-line/unknown.

This should be temporary , only for a second or two when the Viewer tries to connect. If connection is successful, the connection thumbnail converts to the Logged on status. More about connection statuses.

As well I am usually repeatedly prompted for username and password despite entering them correctly.

If you repeatedly receive a password prompt this can mean either (or both) of the following:

- The typed in password is incorrect
- The password is not set on the Host side

In either case you need to re-set your password. Right-click on the Host icon in the system tray, select Settings for Host, then Security. In the security dialog click Change password, enter a new password and confirm it and close the settings windows.  

Hope that helps.

Like Remote Utilities? Write a review:
https://www.remoteutilities.com/about/write-review.php

Michael Peck, User (Posts: 2)

Aug 27, 2017 9:09:26 pm EDT

Thanks - I created new password and IDs for the hosts and it now works.

Conrad, Administrator (Posts: 1573)

Aug 28, 2017 7:14:24 am EDT

Hi Michael,

Excellent! Let us know if you need any other assistance.

Thanks.

Like Remote Utilities? Write a review:
https://www.remoteutilities.com/about/write-review.php

* Website time zone: America/New_York (UTC -5)