Community

Keyboard not showing

Links used in this discussion

Corey, User (Posts: 1)

Jan 03, 2019 8:05:34 am EST

The keyboard is not showing when I login and putting the authorisation code.
Attached Files

Conrad Sallian, Support (Posts: 2419)

Jan 03, 2019 11:57:40 am EST

Hi Corey,

Unfortunately, we couldn't reproduce the issue. The iOS app works as normal and the keyboard is showing.

Could you please check with the AppStore that you have the latest Remote Utilities version installed.

Marco Schuit, User (Posts: 2)

Feb 22, 2019 1:45:00 pm EST

It's strange on my Iphone 6 it works but on an Ipad I can't fill in the password to connect. The same as mentioned above happens.

Polina Krasnoborceva, Support (Posts: 471)

Feb 22, 2019 2:17:00 pm EST

Hello Marco,

Thank you for your message.

We will now investigate the issue.
For now this workaround should work and resolve the problem:

1. Open the system tray and right-click on the Host icon. In the drop-down menu choose Settings for Host...
2. In Host Configuration Settings go to the tab General - Dashboard. Make sure that you have a Single password method enabled as one of the Authorization methods. Click Configure...
3. Disable the Single password authorization by deselecting the checkbox:

4. Open the same configuration settings window: General - Dashboard - Authorization method - Configure…
Enable the Single password authorization method and click Change password…
Set a new password.
5. Make sure you manually forced the iOS device to unload the Viewer from memory, so that it would have a fresh start after you change the password.

When you've done the steps above the virtual keyboard should pop up.

Hope that helps.

Marco Schuit, User (Posts: 2)

Feb 24, 2019 5:45:51 pm EST

Hello again,
It still doesn't work on an Ipad and also not on my Ipad pro.
I still can't type the password.
The rule where the password should be put stays white with no cursor.
On my Iphone I can connect easy. But only with my phone in Landscape.
Could it be that the screen size makes a layer fall over the rule so it can't be activated by touching it, because there is something lying over the rule? Just an Idea that popped up.
This becaus in portrait mode my phone does the same but in Landscape mode it works perfectly.

kind regards,
Marco (just trying to help) ;-)

Polina Krasnoborceva, Support (Posts: 471)

Feb 25, 2019 11:11:50 am EST

Hello Marco,

Thank you for the details.

We will try to reproduce the issue and add the necessary fixes to the mobile version.

Please let me know if you have other questions.

Polina Krasnoborceva, Support (Posts: 471)

Mar 13, 2019 4:55:18 pm EDT

Hello,

The issue has been fixed. Please update to the latest version, it's available to download here: https://www.remoteutilities.com/download/mobile.php

Please let me know if you have more questions.

* Website time zone: America/New_York (UTC -5)

This website uses cookies to improve user experience. By using this website you agree to our Terms of Service and Privacy Policy.