Community

Unable to login with NT security

Links used in this discussion

AnrDaemon, User (Posts: 27)

Nov 02, 2018 3:06:38 pm EDT

I've upgraded RU Host and viewer to 6.9.4.
Host is installed on a system that is not a domain member.
I revised the security settings for new install, and only have local Administrators group able to connect and use all features. The account I'm using to connect is a member of that group.
When trying to connect remotely, I see "Success audit" records in the local event journal, but the connection is denied as unauthorized.

Conrad, Support (Posts: 2407)

Nov 05, 2018 2:59:05 am EST

Hello,

Thank you for your post.

Did you enable and set up Windows security authorization method on the remote Host?

AnrDaemon, User (Posts: 27)

Nov 05, 2018 11:46:01 am EST

Conrad wrote:

Did you enable and set up Windows security authorization method on the remote Host?

I revised the security settings for new install, and only have local Administrators group able to connect and use all features. The account I'm using to connect is a member of that group.

AnrDaemon, User (Posts: 27)

Nov 05, 2018 11:55:12 am EST

The security setup looks like this: http://prntscr.com/leok1c
If I remove Administrators and add a dedicated group which I'm also a member of, it works.
http://prntscr.com/leoj16

Conrad, Support (Posts: 2407)

Nov 06, 2018 10:16:37 am EST

It looks like UAC is the reason.

AnrDaemon, User (Posts: 27)

Nov 06, 2018 11:31:48 am EST

wat

Conrad, Support (Posts: 2407)

Nov 06, 2018 11:50:39 am EST

Hello Anr,

The User Account Control on the Host computer might be causing this.  Try disabling the UAC and check if your setup works as intended.

AnrDaemon, User (Posts: 27)

Nov 06, 2018 7:23:11 pm EST

That means you're incorrectly building user token.

* Website time zone: America/New_York (UTC -5)

This website uses cookies to improve user experience. By using this website you agree to our Terms of Service and Privacy Policy.