Forums

MSI-Package strange behaivor

Armin Jager, User (Posts: 10)

Mar 06, 2017 3:36:02 am EST

Hi Conrad,

i cannot confirm this, because on other Windows 2k12 R2 Servers, the installation went like expected and without the need of a restart.

Greetings

MSI-Package strange behaivor

Armin Jager, User (Posts: 10)

Mar 03, 2017 5:08:03 am EST

Hi Conrad,

it's a fresh installation on a Windows Server 2012 R2...

Edit: And even if i stop the service, run the exe and change the settings - after closing the exe and starting the service, there is no connection to my ID-Server. I have to stop the service and run the exe again (and let it opened) in order to see the machine online and connect to it. If i'm closing th exe and starting the service, the machine appears as offline.

Edit2:

You can simply run Settings for Host from the Windows Start menu.

On this installation, there is no start menu entry.
Edited:Armin Jager - Mar 03, 2017 5:13:15 am EST

MSI-Package strange behaivor

Armin Jager, User (Posts: 10)

Mar 03, 2017 4:34:59 am EST

Hello,

i'm using the latest version of RU with a self hosted ID-Server.
I've created a customized msi-package and i am able to install it as expected.
But sometimes, the installation ends a little bit strange. At the stage of entereing the password of the viewer (which was already included in the package), the window closes and that's it. If im checking the services, i can see "Usoris Host" is running. But my ID-Server doesn't see any new devices. Ok, i stopped the service and ran the exe by hand to check its settings. All settings are reverted to default - this means, standard ID-Server is used, no saved passwords etc...

Will this be fixed in the next release ? My LogMeIn license expires on 03/27/17 so i need an alternative which is working on mass deployment without checking each installation.

Regads

Unprecise Online/Offline status

Armin Jager, User (Posts: 10)

Feb 10, 2017 6:59:42 am EST

It's like christmas :) Can't wait to get the new release... thx !

Wrong Client-IP displayed in Viewer

Armin Jager, User (Posts: 10)

Feb 10, 2017 6:53:36 am EST

Hi Conrad,

yes i know, we are talking about the WAN-IP. But there are some other entries (which are not shown in the picture) which are displaying the right client (wan) IP. So that's the reason i am a bit confused...

PS: And they are using all the same ID-Server...
Edited:Armin Jager - Feb 10, 2017 6:55:03 am EST

Unprecise Online/Offline status

Armin Jager, User (Posts: 10)

Feb 10, 2017 6:51:37 am EST

After starting the portable viewer (6508), i see my list of available computers. I'll pick one of them and it's shown as "online" - everything normal until here. Just after clicking on a computer (to open the remote control), it's shown as "offline" for about 5 secs. The connection will be established and i am able to see the host screen and do normal operations. Is that normal? Sometimes it delays for more than 5 secs...

And how about a feature like "Last seen", where it will store the last time when the computer was online ?

Wrong Client-IP displayed in Viewer

Armin Jager, User (Posts: 10)

Feb 10, 2017 6:41:50 am EST

As you can see in the picture, all clients are displayed with the same IP. This IP is not assigned to a single client, it belongs to the ID-Server (self hosted).

The clients are running Win7 Pro / Windows Server 2012 R2 with the latest host-version 6.5.0.8. The viewer is running under Win 10 Pro using the portable version 6.5.0.8.

The ID-Server's firewall is configured to open ports 5655 & 5670 TCP.
Edited:Armin Jager - May 09, 2017 6:01:57 pm EDT

Silent Deployment

Armin Jager, User (Posts: 10)

Feb 10, 2017 6:29:39 am EST

Just FYI.... i just noticed, that even LMI has this type of notification - so i'm fine with that :)
I am going to test this new version asap if it's released.

Silent Deployment

Armin Jager, User (Posts: 10)

Feb 09, 2017 10:24:43 am EST

Hello Conrad,

i'm glad to hear that :) Maybe there is an additional option in v6.7, which removes this "nag" screen as well :) No seriously, but that would be a step into the right direction. I really need the complete unattended (and 100% silently) installation inside an active directory structure. The user right before the screens are calling me for support even if a desktop icon changes due an update. My LMI license will expire somewhere in March 2017 and i just started to test your software with the free license and a couple of test clients. There are some other issues, which we could discuss in another thread. But i am really surprised what you (and your team) programmed - well done!

Silent Deployment

Armin Jager, User (Posts: 10)

Feb 09, 2017 9:30:50 am EST

I'm still using LogMeIn and there it is possible to install the msi-package complete silently. I have certain customers and about 250PCs to administrate. I'm willing to move from LogMeIn to RU, but there must be a way for silent deployment inside an active directory structure using its own ID-Server for authorization and relay. Most of my customers would click "No" if the dialog would appear after installation :)