Remote Utilities 7.0 has been released! Learn what's new and upgrade your license key. (X) Dismiss

Community

Host stops working?

Links used in this discussion

john Randal, User (Posts: 38)

Feb 10, 2021 8:46:21 pm EST

Support level: Free or trial
I have two computers that for some reason at times the Host just stops working and is gone from the tray icons in the bottom right. My anti virus  webroot has a exception so I don't believe that is it. In fact when I go to start the host it will not until I select run as administrator. I do use another service to connect to these computers which I wont name here, can that cause a conflict with Remote Utilities? they use different ports. Never had this problem before. How can I insure the Host always stays running?

Polina, Support (Posts: 1247)

Feb 11, 2021 10:01:39 am EST

Hello John,

Thank you for your message.

The issue might be caused by the Host files being somehow corrupted by antivirus software during or after installation. Please try the following:
1. Completely uninstall Host by following this uninstallation guide.
2. Re-install the Host from scratch and add the Host installation folder to the antivirus software exception list once again if necessary.
3. Reboot the remote machine.

Please let us know if the solution above did not help and the issue persists.

* Website time zone: America/New_York (UTC -5)

This website uses cookies to improve user experience. By using this website you agree to our Terms of Service and Privacy Policy.