Remote Utilities 6.9 Beta is available for download. (X) Dismiss

Community

Text Chat does not work

BartB, User (Posts: 38)

Dec 15, 2016 1:51:07 pm EST

Trying to use text chat from a Viewer 6.5.0.8 to a Host v6.5.0.5, both Windows 10. Using private Server.
When I'm in a session, and I click Chat in the Toolbar, it opens beside my session window. When I type into it, nothing is sent to the remote, with either pressing Enter key, or clicking Send button. Host and no chat window appears on the other side either. Experienced this with a Host v6.5.0.5 running on Windows 7 as well.

Tried upgrading the Host remotely to version 6.5.0.8, but it failed. I will update if I'm successful and if the upgrade has any effect on chat.

Anyone else?

Conrad, Administrator (Posts: 1921)

Dec 15, 2016 2:23:30 pm EST

Hello Bart,

Did you upgrade using Remote Install tool? If so, please re-download and re-install the Viewer https://www.remoteutilities.com/download/viewer6.5.msi . We updated the installer file yesterday without changing the version number because there a small issue with some files missing in the installation folder, and this prevented Remote Install from working properly.

Hope that helps.

Like Remote Utilities? Write a review

BartB, User (Posts: 38)

Dec 15, 2016 2:30:12 pm EST

You're killing me Conrad :) You should always update the version number. It prevents situations like this.
I'm using the Portable Viewer, so I will try download a fresh version. I did experience an issue with Remote Upgrade, so hopefully this will fix it.

BartB, User (Posts: 38)

Dec 15, 2016 2:38:21 pm EST

Remote Upgrade is not working, after downlading the updated Portable Viewer. I keep getting auth errors, even though I can do a Full remote session. I don't have time right now to mess with it, I will try again at home tonight.

Here are the errors I get:

***** Start of log *****
Date: 12/15/2016 11:33:53 AM
Action: install/upgrade.
Checking files of the RUT Host.
----------
Action for: VNTESTBED (VNTESTBED)
Auth try to the host...
Unable auth.
***** End of log *****

Conrad, Administrator (Posts: 1921)

Dec 15, 2016 4:23:42 pm EST

Hello Bart,

It was not a bugfix. Rather, the rutserv.exe file was incorrect version - 6.5.0.7 instead of 6.5.0.8. So there was no need for numbered update.

Regarding your authorization issues, I sent a request to our developers and asked for their input. I will get back to you soon on this matter.

Thanks!

Like Remote Utilities? Write a review

Conrad, Administrator (Posts: 1921)

Dec 15, 2016 4:39:06 pm EST

Bart, could you send us the Host log file to support@?

Thanks.

Like Remote Utilities? Write a review

* Website time zone: America/New_York (UTC -4)

This website uses cookies to improve user experience. By using this website you agree to our Terms of Service and Privacy Policy.