Community

Unable to connect using Internet ID

Links used in this discussion

Marco Sir, User (Posts: 1)

Mar 06, 2020 5:29:11 pm EST

Support level: Free or trial
I am Unable to connect using Internet ID option.  it was working fine before but when I added a new PC with VMware ESXi in the network (LAN) the  remote utility viewer is not working anymore. Maybe it is a coincidence. Every time I trying to connect to a PC from inside or outside the LAN  using Internet-ID connection appearing an error message: Unable to connect.
If I am trying to connect by the LAN with the "IP direct connection" the viewer is working fine.

The file log show:
Socket Error # 11001 Host not found.(EIdSocketError)
Internet-ID ErrorCode <> 0 Error code: 1

It seems a host network problem ( to communicate to the server)

I turned off the ESXi, reset the router,  followed the link (https://www.remoteutilities.com/support/kb/cannot-connect-using-internet-id-connection/), I disable the windows 10 firewall, I setup inbound and Outbound  TCP ports  in both machines and it didn't work.

Could you please help me to solve it out?

Thanks

Polina Krasnoborceva, Support (Posts: 961)

Mar 10, 2020 2:40:04 pm EDT

Hello Marco,

Thank you for your message.

I will forward the Host logs you've previously sent us to our developers along with the issue description. I'll get back to you soon with their reply.

Sorry for the inconvenience.

* Website time zone: America/New_York (UTC -4)

This website uses cookies to improve user experience. By using this website you agree to our Terms of Service and Privacy Policy.